4,5

4,5

Energielabel Kantoor

Een energielabel voor kantoren is verplicht. Bij zowel verkoop, verhuur als oplevering van een kantoorpand moet u sinds januari 2008 in het bezit van een geldig energielabel zijn. Het is maximaal 10 jaar geldig en is geschikt voor kantoren zoals onder andere gebouwen van pandeigenaren en vastgoedbeheerders, maar ook van ministeries, provincies, banken en waterschappen. Een energielabel is verplicht voor kantoren die via een entree, hal of balie voor publiek toegankelijk zijn. Gaat u kantoren opleveren, verhuren of verkopen? Bij Bedrijfsenergielabels B.V. kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor de inspectie en het toekennen van het energielabel voor uw kantoor.

Helder advies op maat

De kortste terugverdientijd

BRL9500 gecertificeerd

Wat is een energielabel voor kantoren?

Het energielabel voor kantoren geeft de energieprestatie van een kantoorgebouw weer. Vanaf januari 2023 geldt er voor kantoren van minimaal 100 m2 (en waarbij de kantooroppervlakte minimaal 50% betreft) een energielabel C verplichting. Het kabinet wil hiermee de CO2-uitstoot van kantoorpanden verminderen. Volgens het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kunnen veel pandeigenaren met een aantal simpele aanpassingen voldoen aan deze verplichting.

Dit is de regelgeving voor 2024

Sinds 1 januari 2023 wordt er door gemeenten gecontroleerd of kantoorgebouwen voldoen aan deze energielabel C-verplichting. Wanneer het gebouw niet voldoet aan de energielabel C-verplichting dan krijgt u een brief waarin staat dat u verbeteringen moet aanbrengen. Als u na de deadline uit de brief geen aanpassingen gedaan heeft, dan ontvangt u een boete en loopt u het risico op het sluiten van het kantoorpand.

Om aan de energielabel C-verplichting te voldoen voeren wij onderstaande stappen uit:

  • Stap 1: Bepalen huidig energielabel (nulmeting)
  • Stap 2: Opstellen verbeteradvies met energiezuinige maatregelen (de meest kostenefficiënte als eerste, de minste als laatste)
  • Stap 3: Pandeigenaar laat maatregelen uitvoeren
  • Stap 4: Wij passen de berekening aan met de nieuwe maatregelen en registreren het nieuwe energielabel

Hoe wordt het energielabel voor een kantoor bepaald?

U kunt niet zelf de energiezuinigheid uw kantoor beoordelen. Dit moet gedaan worden door een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf zoals Bedrijfsenergielabels B.V. Onze vakbekwame EP-U adviseurs komen bij u op locatie langs om het pand volledig te inspecteren. Vervolgens verwerken wij deze gegevens in onze software en registreren wij de berekening in de database van EP-Online.nl. Hier rolt het energielabel uit en deze krijgt u per mail toegestuurd.

Voldoet u niet aan de energielabel C-verplichting, dus heeft u D of lager? Dan dient u uw kantoor te verduurzamen. Vraag hier verbeteradvies aan, waarmee wij u helpen om uw kantoor naar een energielabel C of hoger te brengen.

Is het energielabel voor kantoren verplicht?

Het energielabel voor kantoren is verplicht bij het opleveren, verkopen of verhuren van een gebouw. Echter, daar waar een energielabel voor kantoren een verplichting is, geldt dit niet voor:

  • Woonboten
  • Monumenten
  • Woonwagens
  • Caravans
  • Gebouwen met een industriefunctie
  • Kerken
  • Tijdelijke bouwwerken
  • Woningen met een oppervlakte kleiner dan 50m2

Alle andere gebouwen – behalve bovenstaande opsomming – moeten van een officieel energielabel zijn voorzien. Vanaf 2015 worden er ook controles uitgevoerd op het hebben van een energielabel bij overdracht, zowel bij verhuur als bij verkoop. De controle wordt uitgevoerd door het RVO. Is uw kantoor niet in het bezit van een energielabel dan krijgt u daar een boete voor. Dit is onnodig en eenvoudig te voorkomen.

Schakel snel en neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij een offerte kunnen opmaken. Vervolgens inspecteren wij vakkundig en met een razendsnelle en vriendelijke service uw kantoorpand. Daarna leveren wij zo snel mogelijk een geregistreerd energielabel aan u, welke 10 jaar geldig is.

Hoe het werkt

U plant met ons een afspraak in

Wij komen langs voor de opname

U ontvangt het energielabel

Wie is verantwoordelijk voor een energielabel kantoor?

De eigenaar van een kantoorpand, dus de verkoper of de verhuurder, is verantwoordelijk voor het aanvragen van een energielabel voor het kantoor. De verplichting voor het naleven van het energielabel kantoor ligt ook bij de verhuurder. Wanneer er actie nodig is – bijvoorbeeld wanneer het energielabel kantoor niet minimaal een C is – zal dit in eerste instantie aan de verhuurder gericht zijn.

Maar deze verplichting kan ook gevolgen voor de huurder hebben. Als een kantoorpand niet minimaal een energielabel C heeft, mag het (na waarschuwingen en boetes) in het uiterste geval niet meer worden gebruikt. Dit zou betekenen dat een huurder uiteindelijk op zoek moet naar een andere locatie. Daarom hebben zowel de verhuurder als de huurder er beide belang bij om aan deze energielabel C-verplichting te voldoen. Ze moeten samen, volgens de afspraken in de huurovereenkomst, bepalen wie verantwoordelijk is voor de nodige aanpassingen om het gebouw energiezuiniger te maken.

Energielabel kantoorpand verstrekken aan koper of huurder

Als u uw kantoorpand gaat verkopen of er komt een nieuwe huurder in, dan dient u een energielabel aan te vragen. Wij helpen u daar graag bij. Wanneer u dus een energielabel voor een kantoorpand wilt verstrekken aan een koper of huurder kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan de hele werkweek voor u klaar!

Energielabel kantoor berekenen

Het energielabel van een kantoor wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Dit wordt berekend door onder andere te kijken naar de het bouwjaar, ventilatie, verwarming, tapwater, koeling, de aanwezigheid van zonnepanelen, isolatie en dubbelglas. Het is niet mogelijk om zelf uw energielabel kantoor te berekenen. Dit kan alleen worden gedaan door speciaal opgeleide adviseurs, waaronder onze adviseurs van Bedrijfsenergielabels B.V.

Energielabel kantoor checken

U kunt de postcode en het huisnummer invoeren in EP-Online.nl om te kijken of er al een geldig energielabel is. Is dit niet het geval? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Ervaringen met Bedrijfsenergielabels

Lees hier de ervaringen van onze opdrachtgevers

10.000+

Projecten per jaar

27

Collega's

2

Vestigingen

Waarom kiezen voor Bedrijfsenergielabels B.V.

Wij werken met vaste lage prijzen, door heel Nederland. Wij verzorgen energielabels voor ieder type bedrijfspand.

Binnen enkele dagen geregeld

Onze energielabels worden altijd binnen enkele dagen afgemeld zodat u uw pand snel kunt verhuren of verkopen.

De laagste prijs garantie

Wij werken met vaste lage prijzen en zijn daarmee  de goedkoopste van Nederland. Daarnaast rekenen wij géén voorrijkosten.

Portefeuillekorting 

Heeft u meerdere panden, dan krijgt u portefeuillekorting. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Direct per chat beschikbaar

Wist u dat wij ook per chat te bereiken zijn? Rechts onderin uw scherm vindt u een chat button waarmee u direct contact krijgt met onze online support.

Energielabel kantoor aanvragen

Als u snel wilt verhuren of verkopen, maar nog geen energielabel voor uw kantoor heeft, neem dan vandaag nog contact met ons op. Dit kan geheel vrijblijvend. Door middel van een goede en professionele inspectie kunnen wij alle gegevens in onze daartoe bestemde software analyseren. Vervolgens registreren wij het energielabel, die wij u daarna per mail toesturen. Hierna kan de overdracht plaatsvinden of kunt u de huurovereenkomst opstellen.

Vraag hier uw energielabel aan

    We gaan veilig met uw gegevens om

    Neem contact op

    Wij helpen u graag verder

    Telefoon

    Onze collega's staan u telefonisch te woord

    085 065 7360

    Email

    Neem contact met ons op voor meer informatie.

    info@bedrijfsenergielabels.nl

    Telefoon

    Onze collega's staan u telefonisch te woord

    085 065 7360

    Kantoor

    Bezoek ons in Nijmegen

    Kerkenbos 1043, 6546 BB Nijmegen

    Email

    Neem contact met ons op voor meer informatie.

    info@bedrijfsenergielabels.nl

    Veelgestelde vragen

    Het energielabel C voor kantoren is een verplichting voor een minimale energieprestatie van een kantoorpand. Vanaf januari 2023 geldt er voor kantoren van minimaal 100 m2 (en waarbij de kantooroppervlakte minimaal 50% betreft) een energielabel C verplichting. Veel pandeigenaren kunnen met een aantal simpele aanpassingen voldoen aan deze verplichting. Een energielabel C voor kantoren is dus redelijk makkelijk te behalen.

    Het energielabel C voor kantoren is een verplichting voor een minimale energieprestatie van een kantoorpand. Vanaf januari 2023 geldt er voor kantoren van minimaal 100 m2 (en waarbij de kantooroppervlakte minimaal 50% betreft) een energielabel C verplichting. Veel pandeigenaren kunnen met een aantal simpele aanpassingen voldoen aan deze verplichting. Een energielabel C voor kantoren is dus redelijk makkelijk te behalen.

    Omdat het verplicht is om een energielabel voor uw kantoorpand te hebben. Daarmee wil de overheid eigenaren informeren over de energiezuinigheid van een kantoorpand en motiveren om het kantoor energiezuiniger te maken.

    Ja, het energielabel C voor kantoren is verplicht bij het opleveren, verkopen of verhuren van een kantoor. Dit geldt niet voor woonboten, monumenten, woonwagens, caravans, gebouwen met een industriefunctie, kerken, tijdelijke bouwwerken en woningen met een oppervlakte kleiner dan 50m2.

    De prijs van een energielabel voor een kantoorpand is afhankelijk van de oppervlakte van het kantoorpand. Voor een kantoorpand tot 100m2 is de prijs € 495,- excl. BTW. Bekijk hier alle prijzen voor energielabels voor kantoorpanden, of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

    De prijs voor het verbeteradvies start vanaf € 495,- excl. BTW. De exacte prijs is afhankelijk van de oppervlakte van het kantoorpand. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het verbeteradvies.

    Uiteraard bieden wij klanten die meerdere panden moeten voorzien van een energielabel een portefeuillekorting. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen wij een op maat gemaakte offerte inclusief korting aan u voorleggen.

    De duur van de inspectie is afhankelijk van de grootte van het pand, maar doorgaans duurt het tussen de 1 en 2 uur.

    Het energielabel voor kantoren is 10 jaar geldig.