4,5

4,5

BENG Indicatoren

De BENG-indicatoren staan voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen en vormen de norm voor de energieprestaties van nieuwbouw in Nederland. De drie indicatoren zijn als volgt:

  1. BENG 1: De maximale energiebehoefte voor verwarming en koeling, uitgedrukt in kWh per m² per jaar. Dit beperkt de hoeveelheid energie die een gebouw nodig heeft om een comfortabel binnenklimaat te handhaven.
  2. BENG 2: Het maximaal toegestane primair fossiel energiegebruik, gemeten in kWh per m² per jaar. Dit geeft aan hoeveel energie er verbruikt mag worden uit fossiele bronnen zoals aardgas.
  3. BENG 3: Het minimale aandeel hernieuwbare energie dat moet worden opgewekt. Dit percentage laat zien hoeveel van de benodigde energie door duurzame bronnen, zoals zonnepanelen of warmtepompen, moet worden opgewekt.

Deze indicatoren zijn ingevoerd om de gebouwde omgeving duurzamer te maken, de CO₂-uitstoot te verminderen en Nederland richting de klimaatdoelstellingen te helpen. Door gebouwen aan deze normen te laten voldoen, wordt niet alleen het energieverbruik verlaagd, maar stijgt ook de waarde van het pand en worden energiekosten op de lange termijn gereduceerd.

Energielabels en verbeteradviezen

Geen voorrijkosten

BRL9500 gecertificeerd

Klantervaringen

4,5

Wij werken volgens:

Vraag hier uw energielabel aan

    We gaan veilig met uw gegevens om