...

4,5

Energielabel utiliteit

Bij verkoop, verhuur en oplevering van een utiliteitsgebouw is een energielabel verplicht. Zelfs bij een nieuwe hypotheek(rente) wordt er door banken om een energielabel gevraagd. Kantoren, scholen en winkelpanden vallen hier bijvoorbeeld onder. Heeft u geen energielabel, dan kunt u een bestuurlijke boete krijgen. Bedrijfsenergielabels is landelijk actief en kan u voorzien van energielabels en verbeteradviezen.

Marktleider in energielabels

Landelijk actief

BRL9500 gecertificeerd

Wat verstaan we onder utiliteitsbouw?

Onder de noemer utiliteitsbouw vallen alle gebouwen die niet bedoeld zijn om in te wonen. Dit varieert van winkels tot ziekenhuizen, kantoorpanden tot scholen, horeca tot fabrieken en meer.

Waarom een energielabel voor utiliteitsbouw?

Zoals u hierboven kunt zien, is het verplicht om een energielabel te hebben voor bijna alle utiliteitsgebouwen. Daarom is het noodzakelijk om het energielabel utiliteit aan te vragen. Als u er geen heeft, loopt u of uw organisatie het risico op een (bestuurlijke boete). Het energielabel is in alle gevallen goedkoper. Vraag gemakkelijk aan via de website

Werkwijze Bedrijfsenergielabels

Als u bij ons een energielabel aanvraagt, ontvangt u van ons een datumvoorstel voor de gebouwopname. Zodra de datum is bevestigd, vragen wij stukken op zoals plattegronden, geveltekeningen en details. Als er energiebesparende maatregelen zijn toegepast, dan nemen we deze waarden ook mee in de berekening.

Zodra de inspectie is gedaan, zullen wij de gegevens bij ons op kantoor in onze software invoeren en registreren wij het energielabel. Deze wordt per e-mail aan u verstrekt.

Is het energielabel voor utiliteit verplicht?

Het energielabel voor utiliteit is verplicht bij de oplevering, verhuur of verkoop van utiliteitsgebouwen. Een energielabel is voor utiliteitsgebouwen verplicht sinds 1 juli 2015. Deze verplichting geldt voor utiliteitsgebouwen met de volgende gebruiksfuncties:

  • Bijeenkomstfunctie
  • Celfunctie
  • Gezondheidszorgfunctie
  • Kantoorfunctie
  • Logiesfunctie
  • Onderwijsfunctie
  • Sportfunctie
  • Winkelfunctie

Hoe het werkt

U plant met ons een afspraak in

Wij komen langs voor de opname

U ontvangt het energielabel

Wie is verantwoordelijk voor een energielabel utiliteit?

De eigenaar van een utiliteitsgebouw, dus de verkoper of verhuurder, moet ervoor zorgen dat er een energielabel voor het gebouw wordt aangevraagd. Het is ook de verantwoordelijkheid van de verhuurder om dit energielabel na te leven. De actie ligt dus bij de eigenaar van het gebouw.

Maar deze verplichting kan ook gevolgen hebben voor we(potentiële) huurder. Als een utiliteitsgebouw helemaal geen energielabel heeft, mag het uiteindelijk (na waarschuwingen, deadlines en boetes) niet meer gebruikt worden. Dit zou betekenen dat een huurder gedwongen kan worden om een andere locatie te zoeken. Daarom is het voor zowel de verhuurder als de huurder belangrijk om aan deze verplichting te voldoen.

Energielabel utiliteit boete

Wanneer u geen energielabel voor uw utiliteitsgebouw kan tonen, dan kan een boete opgelegd worden. De hoogte van de boete voor het niet hebben van een energielabel voor uw utiliteitsgebouw is afhankelijk van de specifieke situatie. Dit kan oplopen tot € 20.250,-. Naast het opleggen van deze bestuurlijke boete kan de gemeente in sommige gevallen zelfs overgaan tot sluiting van uw gebouw. Het is daarom van cruciaal belang dat u een energielabel voor uw utiliteitsgebouw kan tonen.

Ervaringen met Bedrijfsenergielabels

Lees hier de ervaringen van onze opdrachtgevers

10.000+

Projecten per jaar

27

Collega's

2

Vestigingen

Waarom kiezen voor Bedrijfsenergielabels B.V.

Wij werken met vaste lage prijzen, door heel Nederland. Wij verzorgen energielabels voor ieder type bedrijfspand.

Binnen enkele dagen geregeld

Onze energielabels worden altijd binnen enkele dagen afgemeld zodat u uw pand snel kunt verhuren of verkopen.

De laagste prijs garantie

Wij werken met vaste lage prijzen en zijn daarmee  de goedkoopste van Nederland. Daarnaast rekenen wij géén voorrijkosten.

Portefeuillekorting 

Heeft u meerdere panden, dan krijgt u portefeuillekorting. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Direct per chat beschikbaar

Wist u dat wij ook per chat te bereiken zijn? Rechts onderin uw scherm vindt u een chat button waarmee u direct contact krijgt met onze online support.

Energielabel utiliteit aanvragen

Heeft u nog een energielabel nodig voor uw utiliteitsgebouw? Vraag deze direct aan via onze website. Onze vakbekwame EP-U adviseurs staan voor u klaar. . Heeft u vragen over het plannen van een afspraak of de energielabelplicht? Wij adviseren u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het online formulier of telefonisch op 085 065 7360.

Vraag hier uw energielabel aan

    We gaan veilig met uw gegevens om

    Neem contact op

    Wij helpen u graag verder

    Telefoon

    Onze collega's staan u telefonisch te woord

    085 065 7360

    Email

    Neem contact met ons op voor meer informatie.

    info@bedrijfsenergielabels.nl

    Telefoon

    Onze collega's staan u telefonisch te woord

    085 065 7360

    Kantoor

    Bezoek ons in Nijmegen

    Kerkenbos 1043, 6546 BB Nijmegen

    Email

    Neem contact met ons op voor meer informatie.

    info@bedrijfsenergielabels.nl

    Veelgestelde vragen

    Het woord utiliteit staat voor “nut” of “gebruik”. In onze context betekent het gebouwen die gebruikt worden door meerdere mensen, vaak grote gebouwen. Utiliteitsbouw betekent alle gebouwen die niet bedoeld zijn om in te wonen.

    Het woord utiliteit staat voor “nut” of “gebruik”. In onze context betekent het gebouwen die gebruikt worden door meerdere mensen, vaak grote gebouwen. Utiliteitsbouw betekent alle gebouwen die niet bedoeld zijn om in te wonen.

    Ja, hotels zijn ook utiliteitsgebouwen. Ook voor hotels is het hebben van een energielabel dus verplicht.

    Voor de volgende utiliteitsgebouwen is het hebben van een energielabel verplicht:

    • Sportgebouwen
    • Onderwijsgebouwen
    • Winkels
    • Bijeenkomstgebouwen
    • Kantoorgebouwen
    • Overheidsgebouwen
    • Gezondheidszorggebouwen
    • Bedrijfsverzamelgebouwen
    • Horecagebouwen
    • Hotels

    Welke utiliteitsgebouwen hoeven geen energielabel?
    De utiliteitsgebouwen die niet verplicht zijn om een energielabel te hebben zijn:

    • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën.
    • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2.
    • Bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking. Denk hierbij aan fabriekshallen.

    Uiteraard bieden wij klanten die meerdere utilitetisgebouwen laten voorzien van een energielabel portefeuillekorting. Geef dit aan bij de aanvraag voor de offerte of neem vrijblijvend contact met ons op, waarbij we dit samen uitgebreid kunnen doorspreken.

    Het energielabel van uw utiliteitsgebouw wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Hierbij kijken we onder andere naar de ventilatie, de isolatie van het dak, de aanwezigheid van dubbelglas en het bouwjaar van het utiliteitsgebouw.

    De duur van de inspectie is afhankelijk van de grootte van het gebouw, maar doorgaans duurt het ongeveer 1-2 uur.