...

4,5

4,5

Energielabel woning

Bij de verkoop en verhuur van een woning is een energielabel voor woningen verplicht. Voorheen kon een vereenvoudigd energielabel (VEL) online worden aangevraagd. Vanaf 1 januari 2021 is deze vervangen door een uitgebreid energieprestatierapport. Er moet daardoor een fysieke opname plaatsvinden door een gediplomeerde EP-W Adviseur.

Afspraak op korte termijn

Enkele woning tot grote portefeuille

BRL9500 gecertificeerd

Wat is een energielabel voor woningen?

Een energielabel voor woningen meet de energiezuinigheid van uw woning. Hoe beter de energiezuinigheid, hoe beter de beoordeling. Eigenaren van woningen zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder.

Hoe werkt energielabel woning?

U kunt online eenvoudig een energielabel voor uw woning aanvragen. Wij bieden goedkope energielabels voor woningen en rekenen geen voorrijkosten. Vervolgens komen onze vakbekwame EP-U adviseurs op afspraak bij u langs om uw woning te inspecteren. Deze data wordt in ons eigen gespecialiseerde systeem verwerkt. Zodra wij hebben bepaald welk label uw bedrijfspand heeft, zullen wij deze voor u registreren in de landelijke database van EP-Online.nl. Tot slot versturen wij het per mail naar u. Pas na het ontvangst hoeft u ons te betalen.

Energielabels voor verschillende type woningen

Hieronder worden de energielabels voor de verschillende type woningen één voor één toegelicht. Staat uw woning er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op waarbij wij u gratis adviseren of u wel of geen energielabel verplichting heeft.

Energielabel nieuwbouwwoning

Een energielabel is verplicht voor een nieuwbouwwoning. Sinds 2021 moeten nieuwe woningen voldoen aan de regels voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Deze eisen worden twee keer gecontroleerd tijdens de nieuwbouw. De eerste controle wordt gedaan voordat de bouw begint, waarbij een voorlopig energielabel wordt vastgesteld.

Tijdens de bouw wordt gekeken naar de bouwmethoden, het gebruik van de juiste installaties en de naleving van afspraken. Bij oplevering wordt opnieuw gekeken naar de energie-efficiëntie waarbij gelet wordt op eventuele verschillen met de eerste berekening, nieuwe opties en eventuele wijzigingen in de regelgeving in de tussentijd. Daarna wordt een definitief energielabel vastgesteld, geregistreerd en overhandigd aan de eigenaar van de nieuwbouwwoning.

Energielabel huurwoning

Bij verhuur van een woning moet u altijd een energielabel kunnen overhandigen. Kan u dit niet? Dan riskeert u een boete. Vanaf 2030 komt hier nog een extra regelgeving bij. U moet dan namelijk minimaal een energielabel D voor uw woning in bezit hebben. 2030 lijkt nog ver weg, maar het is verstandig om nu alvast aan de slag te gaan met het energiezuiniger maken van uw huurwoning. Maak gebruik van ons verbeteradvies zodat er straks geen boete aan u opgelegd kan worden.

Energielabel recreatiewoning

Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om een energielabel te hebben voor een recreatiewoning, mits de oppervlakte van de recreatiewoning groter dan 50m2 is. Twijfelt u of uw recreatiewoning aan de verplichting voldoet? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren.

Energielabel monument

Monumenten zijn een uitzondering. Voor een monument is er geen energielabelverplichting. Bij verhuur of verkoop van monumentale panden hoeft u er dus geen te tonen.

Energielabel woning voor verkoop en verhuur

Wanneer u uw woning wilt verkopen of verhuren dient u een energielabel te kunnen laten zien. Dit wordt door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) gecontroleerd. Kunt u geen energielabel woning aantonen? Dan krijgt u een boete. Daarna moet u er alsnog een aanvragen voor u uw woning mag verkopen of verhuren. Waar wacht u nog op? Voorkom een boete en vraag binnen een paar minuten uw energielabel woning aan.

Hoe bepaal je het energielabel van je woning?

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om zelf uw energielabel woning te berekenen. Dit kan alleen worden gedaan door speciaal opgeleide EP-U adviseurs, waaronder onze adviseurs van Bedrijfsenergielabels B.V.

Het energielabel van een woning bepalen wij aan de hand van verschillende factoren. Dit doen wij door onder andere te kijken naar de ventilatie, de isolatie van het dak, de aanwezigheid van dubbelglas en het bouwjaar van de woning.

Energielabel woning checken

Heeft u geen energielabel voor uw woning (meer) in bezit? Geen zorgen. U kunt de postcode en het huisnummer invoeren in EP-Online.nl om te kijken of het er is en of deze nog geldig is. Als u een energielabel voor uw woning bij ons aanvraagt sturen wij dit altijd per mail naar u. Zo kan u deze nooit kwijtraken.

Ervaringen met Bedrijfsenergielabels

Lees hier de ervaringen van onze opdrachtgevers

10.000+

Projecten per jaar

27

Collega's

2

Vestigingen

Waarom kiezen voor Bedrijfsenergielabels B.V.

Wij werken met vaste lage prijzen, door heel Nederland. Wij verzorgen energielabels voor ieder type bedrijfspand.

Binnen enkele dagen geregeld

Onze energielabels worden altijd binnen enkele dagen afgemeld zodat u uw pand snel kunt verhuren of verkopen.

De laagste prijs garantie

Wij werken met vaste lage prijzen en zijn daarmee  de goedkoopste van Nederland. Daarnaast rekenen wij géén voorrijkosten.

Portefeuillekorting 

Heeft u meerdere panden, dan krijgt u portefeuillekorting. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Direct per chat beschikbaar

Wist u dat wij ook per chat te bereiken zijn? Rechts onderin uw scherm vindt u een chat button waarmee u direct contact krijgt met onze online support.

Energielabel woning aanvragen

Wilt u een energielabel voor uw woning aanvragen? Lees hieronder hoe dit in zijn werk gaat.

1. Afspraak maken

U plant bij ons een afspraak in voor de gebouwopname. Dit kan door het online formulier in te vullen. Maar ook kunt u ons mailen op info@bedrijfsenergielabels.nl of bellen op het nummer 085-0657360.

2. Locatiebezoek

Na het maken van een afspraak zullen wij op locatie een inspectie uitvoeren. Per pand zal dit ongeveer één à twee uur in beslag nemen. Dit is geheel afhankelijk van de grootte van het pand en of er bouwtekeningen aanwezig zijn.

3. Energielabel

De gegevens voortgekomen uit de opname zullen bij ons op kantoor verder uitgewerkt worden in de rekensoftware. Daarna registreren wij het label in de database van EP-Online.nl en verstrekken wij het per mail. Wilt u ook verduurzamingsadvies? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Vraag hier uw energielabel aan

    We gaan veilig met uw gegevens om

    Neem contact op

    Wij helpen u graag verder

    Telefoon

    Onze collega's staan u telefonisch te woord

    085 065 7360

    Email

    Neem contact met ons op voor meer informatie.

    info@bedrijfsenergielabels.nl

    Telefoon

    Onze collega's staan u telefonisch te woord

    085 065 7360

    Kantoor

    Bezoek ons in Nijmegen

    Kerkenbos 1043, 6546 BB Nijmegen

    Email

    Neem contact met ons op voor meer informatie.

    info@bedrijfsenergielabels.nl

    Veelgestelde vragen

    Wat voor energielabel uw woning heeft, kunnen wij zonder inspectie niet zeggen. Welk energielabel uw woning krijgt is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere het bouwjaar van de woning, de oppervlakte, de isolatie, de aanwezigheid van dubbelglas en nog veel meer.

    Wat voor energielabel uw woning heeft, kunnen wij zonder inspectie niet zeggen. Welk energielabel uw woning krijgt is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere het bouwjaar van de woning, de oppervlakte, de isolatie, de aanwezigheid van dubbelglas en nog veel meer.

    Het energielabel van uw woning kunt u niet zelf bepalen. Hier heeft u onze vakbekwame EP-U adviseurs voor nodig, die een ze mogen afgeven. Wij voeren een grondige inspectie bij uw woning uit en transformeren deze data vervolgens tot een energielabel, die wij direct registreren in de database van EP-Online.nl.

    Er zijn verschillende energielabels voor woningen, namelijk: A, B, C, D, E, F en G. Waarbij A het hoogste (en het beste, meest energiezuinige) energielabel is en bij G is er nog flink veel werk aan de winkel op het gebied van energiezuinigheid.

    Elke woning die verkocht of verhuurd wordt, is verplicht om een energielabel te hebben.

    Wij bieden goedkope energielabels voor woningen. Bij ons kunt u al een energielabel voor uw woning aanvragen vanaf € 295,- inclusief BTW! Wij rekenen geen voorrijkosten, dus er komen geen extra kosten bij.

    Warmtepompen verbeteren de energiescore. Uw woning wordt energiezuiniger door het gebruik van een warmtepomp, maar ook hierbij moet u afwegingen maken. Gebruik de warmtepomp alleen als u zelf in deze ruimte verblijft en kies een warmtepomp die geschikt is voor de hoogste energielabels. Over het algemeen is een huis met energielabel B genoeg geïsoleerd om met een warmtepomp te verwarmen.

    Wanneer een woning een energielabel B ontvangt, geeft dit aan dat deze in bijna alle opzichten aan de moderne energievereisten voldoet. Een huis met energielabel B is goed geïsoleerd (op de vloer, het dak en de muren) en heeft (vaak minimaal) dubbelglas.

    Deze vraag kunnen wij niet beantwoorden zonder wat meer context. Zonnepanelen zorgen ervoor dat u een beter energielabel kunt krijgen, maar dit is ook afhankelijk van de rest van uw woning: de oppervlakte, de isolatie en het bouwjaar spelen hier allemaal in mee. Feit is wel dat u – wanneer u meer zonnepanelen plaatst – een beter energielabel kunt krijgen.

    Nee, het is niet mogelijk om uw huis te verkopen zonder energielabel. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) toetst of u bij verkoop een juist energielabel heeft. Heeft u dit niet? Dan betaalt u een boete en moet u alsnog een energielabel woning aanvragen.

    Woningen die geen energielabel hoeven zijn woningen die minder dan 4 maanden per jaar in gebruik zijn, met een verwacht energieverbruik van minder dan 25% van het verbruik bij permanent gebruik. En woningen die minder dan 50m2 beslaan.

    De hoogte van de boete als u geen energielabel heeft maar wel energielabel plichtig bent, kan oplopen tot ruim € 20.000.

    Ja. Een energielabel heeft zeker invloed op de waarde van uw woning. Een beter energielabel betekent een hogere WOZ-waarde.

    Een energielabel woning is 10 jaar geldig. Hierna moet u opnieuw uw woning/gebouw/pand laten inspecteren om een nieuw energielabel vast te stellen. Bij verkoop van uw woning moet het energielabel uiteraard nog geldig zijn.